Homepagina Preventie Brusjesgroep

Brusjesgroep

Voor broers en zussen (8 tot 12 jaar) van een kind met autisme en/of AD(H)D.

Deze groep is bedoeld voor broers en zussen van een kind met een autismespectrumstoornis (ASS) of AD(H)D. Autisme en/of AD(H)D bij een kind heeft vaak veel invloed op het hele gezin. Een kind met autisme/AD(H)D vraagt veel aandacht, veel inlevingsvermogen en veel geduld, ook van broers en zussen, ook wel ‘brussen’ genoemd.

We komen 2 middagen bij elkaar. De bijeenkomsten duren 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten praten we met elkaar over wat het betekent om op te groeien met een broer of zus die autisme en/of AD(H)D heeft. De kinderen krijgen informatie over autisme en over leren omgaan met hun gevoelens. Hiervoor maken we onder andere gebruik van voorleesboeken en spelmateriaal.

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en elkaar kunnen steunen in het omgaan met hun broer of zus met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D.

Kinderen uit de volgende gemeentes kunnen meedoen: Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Nieuwkoop.

Praktische informatie

  • Twee middagen van 1,5 uur.
  • Voorafgaand aan de groep vindt een intake plaats.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier. Voor meer informatie kan je mailen naar preventie@rivierduinen.nl.