Homepagina GGZ Rivierduinen in beeld bij De Helden van Nu

GGZ Rivierduinen in beeld bij De Helden van Nu


Op zondag 31 januari om 16.30 uur worden twee medewerkers van GGZ Rivierduinen in het zonnetje gezet in het televisieprogramma De Helden van nu.

Nico Goedhart is trajectbegeleider en Xander is ervaringsdeskundige bij GGZ Rivierduinen. Zij helpen mensen met een psychische kwetsbaarheid aan het werk, Ze vertellen tijdens de uitzending over hun werk, ambities en hun uitdagingen in deze coronatijd. Verschillende werkgevers laten zien hoe waardevol het is om deze mensen, ook nu een werkplek te bieden.

Nico Goedhart is werkzaam als trajectbegeleider bij GGZ Rivierduinen in Zoetermeer. Hij begeleidt mensen naar betaald werk: “Door betaald werk te doen, krijgt je zelfvertrouwen echt een boost. Je dag krijgt een structuur, je ontmoet mensen, je hebt een doel en je voelt je nuttig. Daardoor komen psychiatrische problemen vanzelf op een lager pitje te staan”. Xander kwam na een zware depressie via het wijkteam in contact met Nico en samen zijn ze bij bedrijven op bezoek gegaan. Hij is gaan werken en is nu gediplomeerd ervaringsdeskundige en kan echt wat voor iemand anders betekenen. Zij bieden werkplekken aan mensen met een psychische kwetsbaarheid die graag willen werken.

De Helden van Nu
In De Helden van Nu verrassen twee presentatoren zorginstellingen, ziekenhuizen en lokale helden door heel Nederland. Helden die in deze bijzondere tijden meer dan keihard gewerkt hebben. Bekijk de preview op Facebook en Twitter.

𝐒𝐁𝐒𝟔 𝐞𝐧 𝐍𝐞𝐭𝟓 𝐮𝐢𝐭𝐳𝐞𝐧𝐝𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧
Regulier bij SBS6: zondag 31 januari om 16.30 uur.
Herhaling 1 bij SBS6: zaterdag 6 februari om 11.00 uur.
Herhaling 2 bij SBS6: zaterdag 26 juni om 11.30 uur.
Herhaling 3 bij Net5: zaterdag 6 februari om 14.00 uur.

Image