Homepagina Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

We lopen allemaal wel eens mentaal vast. Daarom is het belangrijk, als het echt even niet meer gaat, dat iedereen houvast kan vinden bij GGZ Rivierduinen. We zijn dan ook blij dat bijna alle kosten vergoed worden, zodat iedereen de kans krijgt weer zo sterk mogelijk in het leven te staan.

Wijzigingen eigen risico 2022

De zorgverzekeraar vergoedt je zorg. Per 1 januari 2022 verandert de manier van declareren en vergoeden. Als cliënt merk je daar ook iets van. De zorgverzekeraar krijgt van ons eerder en duidelijkere facturen die je direct kan inzien. En je behandeling telt élk jaar mee voor het eigen risico. Aan de behandeling zelf verandert niets. Je kan als cliënt nog steeds rekenen op de kwaliteit van zorg die je van ons gewend bent. Deze veranderingen zijn bepaald door het ministerie van VWS. Wij kunnen hier helaas niets aan veranderen. We willen je wel graag goed informeren. Je leest hier meer over eigen risico 2022.

Zorgvergoedingen volwassenen

De verzorgverzekeraar betaalt in principe de kosten van je herstelproces bij GGZ zodra je een doorverwijzing hebt. Alleen het verplichte eigen risico betaal je zelf. Controleer wel altijd je polis of vraag je verzekeraar of echt alles vergoed wordt. Die kan je ook vertellen hoeveel eigen risico er nog openstaat.

Ik heb geen zorgverzekering
In Nederland is een zorgverzekering verplicht. Heb je die niet, sluit deze dan zo snel mogelijk af. Kijk goed wat de zorgverzekeraar wel en niet vergoedt.
Zorgvergoedingen kinderen en jongeren

De gemeenten hebben contracten met zorgaanbieders. Ook GGZ-behandelingen vallen hieronder. Zodra je 18 wordt, neemt je zorgverzekeraar de betalingen over. Je betaalt dan alleen je verplichte eigen risico.

Kosten tolk- en vertaaldiensten

Deze kosten worden niet vergoed. Maar omdat het heel erg belangrijk is dat jij en je behandelaar elkaar goed begrijpen verwachten we dat je zelf een tolk regelt als dat nodig is. Vraag een familielid of een bekende of huur zelf een tolk in.

Kosten beschermd of begeleid wonen

De gemeente betaalt de kosten voor beschermd of begeleid wonen als je een indicatie hebt. Dit valt onder de WMO en een enkele keer onder de WLZ. Krijg je ook nog een behandeling dan betaalt de zorgverzekeraar die voor je.

Kosten dagbesteding

De gemeente betaalt de kosten voor hulp om zelfstandig te leven of voor je dagbesteding. Dit gaat via de WMO zodra je een indicatie hebt.