Homepagina Wachttijden

Wachttijden

Als je worstelt en angst, pijn, en verdriet de overhand hebben, dan zoek je houvast. Zo snel mogelijk. Soms kun je al binnen een paar dagen bij ons terecht. Soms duurt het flink langer dan we hopen. We doen altijd ons uiterste best je zo snel mogelijk te zien. In echt acute situaties is er geen wachttijd.

Wil je een indicatie van jouw wachttijd op dit moment, dan kun je het beste even telefonisch contact opnemen met onze zorgadministratie. Hieronder vind je alleen de gemiddelde wachttijden voor aanmeldingen en behandeling.

Aanmeldwachttijd

Dit is de tijd tussen je aanmelding en je kennismakingsgesprek met je behandelaar. Degene die je heeft doorverwezen, bijvoorbeeld je huisarts, is in deze periode nog steeds jouw aanspreekpunt.

Behandelwachttijd

Dit is de tijd tussen je kennismakingsgesprek en de start van je hersteltraject. Deze tijd is gemiddeld en hangt af van je hulpvraag en je eigen voorkeuren voor de behandeling. In deze periode is de behandelaar van je kennismakingsgesprek jouw aanspreekpunt voor vragen.

Treeknorm wachttijd

De overheid heeft een norm gesteld voor de gemiddelde, acceptabele wachttijden: de treeknorm. Je zorgverzekeraar kan je helpen om een behandelplek voor je te vinden die zo dicht mogelijk bij deze treeknorm ligt.

Als je ziet dat de wachttijd voor de behandeling op jouw locatie te lang is, kun je ook contact met ons opnemen via ons algemene nummer. We kijken dan of er een andere locatie is waar je wel eerder terecht kunt binnen GGZ Rivierduinen.

Wachttijdapp

Sta je op de wachtlijst voor poliklinische zorg en ben je 18 jaar of ouder, dan is onze Wachttijdapp Patient Journey heel handig. Gratis. Anoniem. Met informatie over je kennismakingsgesprek, de behandeling en veel voorkomende klachten en problemen.

Download hier de Wachttijdapp Google Playstore, App Store.